Veterinär- & djursjukvård

Veterinär- och djursjukvård

Att våra husdjur och tamdjur blir sjuka eller skadar sig är bland det värsta som kan hända. Då är det skönt att veta att det finns bra vård att tillgå. Veterinärernas branschföreningen  har bestämt tre klasser av veterinärtjänster och djursjukvård:

                          Klinik

                          Djursjukhus

                          Regiondjursjukhus.

 

Kompetens och kvalité på rätt nivå

Varje klass har egna minimikrav på kompetens, utrustning och lokaler. Syftet med detta är att man alltid ska veta att man får den kvalité på vården, som man har rätt att kräva, och att man kommer till rätt nivå. Kom ihåg att alltid kontakta veterinär när ditt djur behöver vård.

 

Samarbete för förmånliga och enkla betalningslösningar

Veterinärvård och djursjukvård kan bli en mycket kostsam och oväntad utgift. Human Finans samarbetar med flera djursjukhus och kliniker för att hjälpa till med bra betalningslösningar. Tillsammans utarbetar vi den bästa betalningsformen, ett fast belopp varje månad med en längre eller kortare återbetalningstid. Du kan t.ex. ansöka om ett kostnadsfritt lånelöfte/ Human Konto och dela upp din betalning räntefritt i 6 eller 12 månader. Ett lånelöfte som kan användas för flera betalningar och betalningar vid olika tillfällen.

 

Du ska alltid kontakta veterinär när ditt djur behöver det.

  

Välkommen till våra partners inom veterinär- och djursjukvård!

 

 

 • AleVeterinären i Ale nära Göteborg är en modern djurklinik där du möter professionella och erfarna veterinärer som tar hand om ditt djur. Kliniken utför de flesta operativa ingrepp, röntgen, ultraljudundersökningar och medicinska behandlingar.

  AleVeterinären

  AleVeterinären i Ale nära Göteborg är en modern djurklinik där du möter professionella och erfarna veterinärer som tar hand om ditt djur. Kliniken utför de flesta operativa ingrepp, röntgen, ultraljudundersökningar och medicinska behandlingar.

 • Läckeby Djursjukhus erbjuder kvalificerad djursjukvård 24 timmar per dygn för ditt sällskapsdjur. Alla dagar på året! Här finns kompetens som täcker allt från förebyggande vård till specialkirurgi, rehabilitering, akutvård och mycket mer. Filialerna i Borgholm, Högsby och Nybro erbjuder personlig vård nära dig.

  AniCura Läckeby Djursjukhus

  Läckeby Djursjukhus erbjuder kvalificerad djursjukvård 24 timmar per dygn för ditt sällskapsdjur. Alla dagar på året! Här finns kompetens som täcker allt från förebyggande vård till specialkirurgi, rehabilitering, akutvård och mycket mer. Filialerna i Borgholm, Högsby och Nybro erbjuder personlig vård nära dig.

 • Västra Djursjukhuset i Västra Frölunda har veterinärer med specialistkompetens för hundens och kattens sjukdomar.

  Anicura Västra Djursjukhuset

  Västra Djursjukhuset i Västra Frölunda har veterinärer med specialistkompetens för hundens och kattens sjukdomar.

 • Blå stjärnans djursjukhus i Borås har veterinärer som specialiserat sig i hundens och kattens sjukdomar. De är idag nästan 40 medarbetare varav 9 veterinärer som årligen hjälper 16 000 djur med varierande åkommor

  Blå Stjärnans Djursjukhus i Borås

  Blå stjärnans djursjukhus i Borås har veterinärer som specialiserat sig i hundens och kattens sjukdomar. De är idag nästan 40 medarbetare varav 9 veterinärer som årligen hjälper 16 000 djur med varierande åkommor

 • Blå Stärnans Djursjukhus i Göteborg är ett av Sveriges fyra regiondjursjukhus. De erbjuder kvalificerad djursjukvård för hundar, katter och mindre sällskapsdjur. Där finns välutrustad operations-, rehabiliterings- och vård-avdelning samt separat intensivvårdsavdelning med tillsyn dygnet runt.

  Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg

  Blå Stärnans Djursjukhus i Göteborg är ett av Sveriges fyra regiondjursjukhus. De erbjuder kvalificerad djursjukvård för hundar, katter och mindre sällskapsdjur. Där finns välutrustad operations-, rehabiliterings- och vård-avdelning samt separat intensivvårdsavdelning med tillsyn dygnet runt.

 • Bohusläns Smådjursklinik på Bastiongatan 26 i Uddevalla utför det allra mesta för din hund eller katt inom bl a kirurgi, medicinska utredningar och tandvård.

  Bohusläns Smådjursklinik

  Bohusläns Smådjursklinik på Bastiongatan 26 i Uddevalla utför det allra mesta för din hund eller katt inom bl a kirurgi, medicinska utredningar och tandvård.

 • Kliniken som är belägen på Frösön vill vara den lilla, personliga kliniken med hög utrustningsnivå och god vårdkvalitet. Omtanken om djur och djurägare står i centrum och miljön är lugn och trivsam.

  Bromee Djurklinik

  Kliniken som är belägen på Frösön vill vara den lilla, personliga kliniken med hög utrustningsnivå och god vårdkvalitet. Omtanken om djur och djurägare står i centrum och miljön är lugn och trivsam.

 • Dingleveterinärerna, tidigare Jordbruksverket, välkomnar alla typer av djur. Kliniken erbjuder professionell djursjukvård till smådjur, häst och lantbrukets djur.

  Dingleveterinärerna

  Dingleveterinärerna, tidigare Jordbruksverket, välkomnar alla typer av djur. Kliniken erbjuder professionell djursjukvård till smådjur, häst och lantbrukets djur.

 • Djursjukhuset Hund & Katt i Kumla består av två kliniker, Hund och Kattkliniken samt Jourkliniken Hund och Katt. Kliniken är alltid redo för akuta fall och personal finns på plats dygnet runt för vård av inneliggande patienter.

  Djursjukhuset Hund & Katt

  Djursjukhuset Hund & Katt i Kumla består av två kliniker, Hund och Kattkliniken samt Jourkliniken Hund och Katt. Kliniken är alltid redo för akuta fall och personal finns på plats dygnet runt för vård av inneliggande patienter.

 • Ejra Djurklinik i Östersund är en fullutrustad djurklinik i det anrika militärsjukhuset på stadsdel norr. Kliniken har modern utrustning som bl a direktdigital röntgen, blodprovsanalys, narkos med avancerad övervakning, EKG och utrustning för ögon.

  Ejra Djurklinik

  Ejra Djurklinik i Östersund är en fullutrustad djurklinik i det anrika militärsjukhuset på stadsdel norr. Kliniken har modern utrustning som bl a direktdigital röntgen, blodprovsanalys, narkos med avancerad övervakning, EKG och utrustning för ögon.

 • Djursjukhuset i Göteborg kombinerar den stora klinikens resurser med den lilla klinikens personliga bemötande. Där får du t.ex. din egen husveterinär. Håller öppet alla dagar, året runt.

  Evidensia Djursjukhuset Göteborg

  Djursjukhuset i Göteborg kombinerar den stora klinikens resurser med den lilla klinikens personliga bemötande. Där får du t.ex. din egen husveterinär. Håller öppet alla dagar, året runt.

 • Djursjukhuset i Helsingborg har i över 50 år gjort sitt bästa för djuren. Varje år är behandlas nära 35 000 patienter av sjukhuset. Genom åren har sjukhuset utvecklats till ett framstående djursjukhus, med specialistkompetens inom flera områden.

  Evidensia Djursjukhuset Helsingborg

  Djursjukhuset i Helsingborg har i över 50 år gjort sitt bästa för djuren. Varje år är behandlas nära 35 000 patienter av sjukhuset. Genom åren har sjukhuset utvecklats till ett framstående djursjukhus, med specialistkompetens inom flera områden.

 • Djursjukhuset i Malmö är ett djursjukhus med stort hjärta och stora resurser. De har specialistutbildad personal och all tänkbar teknisk utrustning för att kunna erbjuda ditt sällskapsdjur bästa tänkbara vård och behandling dygnet runt.Djursjukhuset har även filialer i Skurup, Ystad och Trelleborg

  Evidensia Djursjukhuset Malmö

  Djursjukhuset i Malmö är ett djursjukhus med stort hjärta och stora resurser. De har specialistutbildad personal och all tänkbar teknisk utrustning för att kunna erbjuda ditt sällskapsdjur bästa tänkbara vård och behandling dygnet runt.Djursjukhuset har även filialer i Skurup, Ystad och Trelleborg

 • Djursjukhuset Västerort ingår i Evidensia Djursjukvård som är en grupp med ett stort antal kliniker och djursjukhus runt om i Sverige. Evidensia erbjuder bas- och specialistvård till hundar, katter, hästar och exotiska djur.

  Evidensia Djursjukhuset Västerort

  Djursjukhuset Västerort ingår i Evidensia Djursjukvård som är en grupp med ett stort antal kliniker och djursjukhus runt om i Sverige. Evidensia erbjuder bas- och specialistvård till hundar, katter, hästar och exotiska djur.

 • Djursjukhuset Växjö tar emot alla typer av smådjur och har förutom poliklinisk mottagning även resurser för röntgen, ultraljud, EKG samt en fullt utrustad operationsavdelning och eget laboratorium.

  Evidensia Djursjukhuset Växjö

  Djursjukhuset Växjö tar emot alla typer av smådjur och har förutom poliklinisk mottagning även resurser för röntgen, ultraljud, EKG samt en fullt utrustad operationsavdelning och eget laboratorium.

 • Hästkliniken Mantorp invigdes 1981 som den första kliniken som byggdes i ATGs regi. Kliniken ingår idag i Evidensia Djursjukvård och registrerar upp till 6000 besök årligen.

  Evidensia Hästkliniken Mantorp

  Hästkliniken Mantorp invigdes 1981 som den första kliniken som byggdes i ATGs regi. Kliniken ingår idag i Evidensia Djursjukvård och registrerar upp till 6000 besök årligen.

 • Specialistdjursjukhuset Strömsholm och deras kliniker tar tillsammans emot drygt 43 000 patienter varje år. Sjukhusets kompetens, resurser, erfarenhet och omtanke garanterar dig och ditt djur bästa möjliga service och vård.

  Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm

  Specialistdjursjukhuset Strömsholm och deras kliniker tar tillsammans emot drygt 43 000 patienter varje år. Sjukhusets kompetens, resurser, erfarenhet och omtanke garanterar dig och ditt djur bästa möjliga service och vård.

 • Kliniken erbjuder professionell, högkvalitativ och snabb vård utan att tappa den trygga klinikkänslan.

  Evidensia Djurkliniken Åsa

  Kliniken erbjuder professionell, högkvalitativ och snabb vård utan att tappa den trygga klinikkänslan.

 • Kliniken har tre erfarna veterinärer är fullt utrustad och kan erbjuda röntgen, ultraljud, laboratorium, kirurgi, medicin, försäljning av medicinskt foder m.m.

  Evidensia Djurkliniken Frölunda

  Kliniken har tre erfarna veterinärer är fullt utrustad och kan erbjuda röntgen, ultraljud, laboratorium, kirurgi, medicin, försäljning av medicinskt foder m.m.

 • Djurkliniken Göteborg City har behandlat patienter sedan 1992 och finns för dig och ditt djur på Amund Grefwegatan 9B i Göteborg.

  Evidensia Djurkliniken Göteborg City

  Djurkliniken Göteborg City har behandlat patienter sedan 1992 och finns för dig och ditt djur på Amund Grefwegatan 9B i Göteborg.

 • Kliniken erbjuder hög kompetens med välutbildade, erfarna veterinärer och djursjukvårdare. Kliniken är mycket måna om ett personligt bemötande och omhändertagande. Klinikens sköterskor är utbildade kostrådgivare och hjälper gärna till med foderfrågor.

  Evidensia Djurkliniken Kållered

  Kliniken erbjuder hög kompetens med välutbildade, erfarna veterinärer och djursjukvårdare. Kliniken är mycket måna om ett personligt bemötande och omhändertagande. Klinikens sköterskor är utbildade kostrådgivare och hjälper gärna till med foderfrågor.

 • Kliniken erbjuder professionell, högkvalitativ och snabb vård utan att tappa den trygga klinikkänslan.

  Evidensia Djurkliniken Kungsbacka

  Kliniken erbjuder professionell, högkvalitativ och snabb vård utan att tappa den trygga klinikkänslan.

 • Kliniken erbjuder professionell, högkvalitativ och snabb vård utan att tappa den trygga klinikkänslan.

  Evidensia Djurkliniken Mölndal

  Kliniken erbjuder professionell, högkvalitativ och snabb vård utan att tappa den trygga klinikkänslan.

 • Kliniken är en modern smådjursklinik med inriktning mot främst hundar och katter.

Klinikens kunder erbjuds kvalificerad djursjukvård och rådgivning inom såväl kirurgi som medicinska behandlingar.

  Evidensia Djurkliniken Norrköping

  Kliniken är en modern smådjursklinik med inriktning mot främst hundar och katter. Klinikens kunder erbjuds kvalificerad djursjukvård och rådgivning inom såväl kirurgi som medicinska behandlingar.

 • Djursjukhuset Norra Halland är fullt utrustad för såväl kirurgisk som medicinsk vård. Bland annat finns operationsutrustning, digitalröntgen, laboratorium med mera. Klinikens sköterskor är utbildade kostrådgivare.

  Evidensia Djursjukhuset Norra Halland

  Djursjukhuset Norra Halland är fullt utrustad för såväl kirurgisk som medicinsk vård. Bland annat finns operationsutrustning, digitalröntgen, laboratorium med mera. Klinikens sköterskor är utbildade kostrådgivare.

 • Kliniken som är en del av Evidensia Djursjukvård är belägen på Örebro travbana i Marieberg.

  Evidensia Hästkliniken Örebro

  Kliniken som är en del av Evidensia Djursjukvård är belägen på Örebro travbana i Marieberg.

 • Kliniken har veterinär med specialistkompetens i hästens sjukdomar och som är vidareutbildad inom hästtandvård samt har behörighet att utfärda FEI-pass. De har bred erfarenhet vad gäller hältutredningar och hästtandvård mm.

  Evidensia Hästkliniken Boden

  Kliniken har veterinär med specialistkompetens i hästens sjukdomar och som är vidareutbildad inom hästtandvård samt har behörighet att utfärda FEI-pass. De har bred erfarenhet vad gäller hältutredningar och hästtandvård mm.

 • Vid kliniken arbetar klinikchef Quentin Pleyers, ortopedi och kirurgi samt leg vet Anja Pedersen vars specialintressen är hälta hos häst samt hästars tänder. Kliniken är fullt utrustad med hältgång, röntgen, ultraljud, operationssal och endoskop.

  Evidensia Hästkliniken Gävle

  Vid kliniken arbetar klinikchef Quentin Pleyers, ortopedi och kirurgi samt leg vet Anja Pedersen vars specialintressen är hälta hos häst samt hästars tänder. Kliniken är fullt utrustad med hältgång, röntgen, ultraljud, operationssal och endoskop.

 • Kliniken som är en del av Evidensia Djursjukvård är belägen vid travbanan i Kalmar.

  Evidensia Hästkliniken Kalmar

  Kliniken som är en del av Evidensia Djursjukvård är belägen vid travbanan i Kalmar.

 • Hästkliniken har flera veterinärer med specialistkompetens i hästens sjukdomar. De har bred erfarenhet vad gäller hältutredningar och lite av klinikens specialité är just ridbarhetsproblem.

  Evidensia Hästkliniken Täby

  Hästkliniken har flera veterinärer med specialistkompetens i hästens sjukdomar. De har bred erfarenhet vad gäller hältutredningar och lite av klinikens specialité är just ridbarhetsproblem.

 • Kliniken som är en del av Evidensia Djursjukvård är belägen vid travbanan i Tingsryd.

  Evidensia Hästkliniken Tingsryd

  Kliniken som är en del av Evidensia Djursjukvård är belägen vid travbanan i Tingsryd.

 • Kliniken som är en del av Evidensia Djursjukvård är belägen vid travbanan i Umeå. Kliniken har även filialer i Skellefteå och Solänget.

  Evidensia Hästkliniken Umeå

  Kliniken som är en del av Evidensia Djursjukvård är belägen vid travbanan i Umeå. Kliniken har även filialer i Skellefteå och Solänget.

 • Hästsjukhuset erbjuder kvalitativ djursjukvård för alla hästar och dess ägare. De är tillgängliga året om, dygnet runt för att på bästa sätt kunna hjälpa till vid alla skador och sjukdomar.

  Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg

  Hästsjukhuset erbjuder kvalitativ djursjukvård för alla hästar och dess ägare. De är tillgängliga året om, dygnet runt för att på bästa sätt kunna hjälpa till vid alla skador och sjukdomar.

 • Specialisthästsjukhuset Strömsholm är Skandinaviens modernaste centrum för undersökning, behandling och rehabilitering av hästar med problem.

  Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm

  Specialisthästsjukhuset Strömsholm är Skandinaviens modernaste centrum för undersökning, behandling och rehabilitering av hästar med problem.

 • Kliniken som är belägen i Visby är en komplett smådjursklinik med lab, digital röntgen, kirurgi, ortopedi, stationärsvård.

Kliniken har också möjlighet att rehabilitera din hund i Water Walkern.

  Gotlands Smådjursklinik

  Kliniken som är belägen i Visby är en komplett smådjursklinik med lab, digital röntgen, kirurgi, ortopedi, stationärsvård. Kliniken har också möjlighet att rehabilitera din hund i Water Walkern.

 • Göteborgs Djurklinik på Hisings Backa öppnades 1991 och är en fristående privatägd smådjursklinik som uppfyller Svenska Djursjukhusföreningens krav på djurkliniker. Där kan hundar, katter, kaniner och smågnagare få kvalificerad sjukvård och förebyggande vård av kompetent personal med stort personligt engagemang.

  Göteborgs Djurklinik

  Göteborgs Djurklinik på Hisings Backa öppnades 1991 och är en fristående privatägd smådjursklinik som uppfyller Svenska Djursjukhusföreningens krav på djurkliniker. Där kan hundar, katter, kaniner och smågnagare få kvalificerad sjukvård och förebyggande vård av kompetent personal med stort personligt engagemang.

 • Jennyhill Djurklinik

  Jennyhill Djurklinik erbjuder avancerad vård inom kirurgi och medicin för hund och katt.

 • Kliniken erbjuder specialistvård, med fokus på hundar och katter.

  Lapplands Djurklinik

  Kliniken erbjuder specialistvård, med fokus på hundar och katter.

 • Det personliga djursjukhuset med ca 20 000 patientbesök om året där man strävar efter att du ska träffa samma personal varje gång. Djursjukhuset har drygt 30 anställda och har funnits i Lund sedan 1983.

  Lunds Djursjukhus

  Det personliga djursjukhuset med ca 20 000 patientbesök om året där man strävar efter att du ska träffa samma personal varje gång. Djursjukhuset har drygt 30 anställda och har funnits i Lund sedan 1983.

 • Ronneby Veterinärklinik ligger i centrala Ronneby och mitt i Blekinge. Det är en professionell smådjursklinik som utför de flesta operativa ingrepp.

  Ronneby Veterinärklinik

  Ronneby Veterinärklinik ligger i centrala Ronneby och mitt i Blekinge. Det är en professionell smådjursklinik som utför de flesta operativa ingrepp.

 • Sannegårdens Djurklinik på Norra Älvstranden i Göteborg är den lilla kliniken som kombinerar ett personligt bemötande med kvalificerad djursjukvård.

  Sannegårdens Djurklinik

  Sannegårdens Djurklinik på Norra Älvstranden i Göteborg är den lilla kliniken som kombinerar ett personligt bemötande med kvalificerad djursjukvård.

 • Smådjurskliniken på majorna i Göteborg behandlar alla slags smådjur, såsom hundar, kattor, kaniner, marsvin, råttor och andra smågnagare. Även illrar och fåglar är välkomna.

  Smådjurskliniken

  Smådjurskliniken på majorna i Göteborg behandlar alla slags smådjur, såsom hundar, kattor, kaniner, marsvin, råttor och andra smågnagare. Även illrar och fåglar är välkomna.

 • Kliniken leds av veterinär Krister Julinder. Kliniken har specialiserat sig på artroskopi och svårare ledoperationer.

  Söderköpings Djurklinik-Artrokliniken

  Kliniken leds av veterinär Krister Julinder. Kliniken har specialiserat sig på artroskopi och svårare ledoperationer.

 • Med modern utrustning i nyrenoverade lokaler är kliniken i Töreboda din och ditt husdjurs lokala och personliga klinik som står beredda att hjälpa till vid de flesta frågeställningar som du har om din hund eller katt.

  Tassarnas Djurklinik

  Med modern utrustning i nyrenoverade lokaler är kliniken i Töreboda din och ditt husdjurs lokala och personliga klinik som står beredda att hjälpa till vid de flesta frågeställningar som du har om din hund eller katt.

 • Universitetsdjursjukhuset i Uppsala är Sveriges enda universitetsdjursjukhus och ett av de största och mest moderna djursjukhusen i Europa.På Universitetsdjursjukhuset kombineras forskning, erfarenhet, spetskompetens och engagemang för att kunna ge ditt djur den bästa tänkbara omvårdnaden.

  Universitetsdjursjukhuset

  Universitetsdjursjukhuset i Uppsala är Sveriges enda universitetsdjursjukhus och ett av de största och mest moderna djursjukhusen i Europa.På Universitetsdjursjukhuset kombineras forskning, erfarenhet, spetskompetens och engagemang för att kunna ge ditt djur den bästa tänkbara omvårdnaden.

 • Veterinärgruppen i Tygelsjö är en smådjursklinik med specialistkompetens.

  Veterinärgruppen

  Veterinärgruppen i Tygelsjö är en smådjursklinik med specialistkompetens.

 • Kliniken tar emot de flesta fall och utför såväl förebyggande åtgärder, som medicinska och kirurgiska utredningar och behandlingar. Kliniken behandlar främst hundar och katter men även andra små sällskapsdjur är välkomna.

  Veterinärhuset Södra Berget

  Kliniken tar emot de flesta fall och utför såväl förebyggande åtgärder, som medicinska och kirurgiska utredningar och behandlingar. Kliniken behandlar främst hundar och katter men även andra små sällskapsdjur är välkomna.