Human Konto

Med Human Konto kan du dela upp din betalning som faktura och helt utan ränta i upp till 12 månader. Vissa av våra partners ger dig också möjlighet att delbetala räntefritt ända upp till 24 månader. Utbetalning sker direkt till våra partners.

Human Konto är utan säkerhet och kan lösas/avslutas helt eller delvis när du vill utan att det kostar dig något extra.

Kreditlöfte - utan kostnad

Du som går och funderar på en behandling eller någon utbildning och vill veta att du har pengarna för din betalning kan med fördel ansöka om ett Human Konto. Om det senare visar sig att t.ex. behandlingen inte blir av så kan du kostnadsfritt avsluta ditt kreditlöfte. En annan fördel med kreditlöftet är att du inte i förväg behöver veta exakt hur mycket du behöver låna. Du lånar bara det du behöver av kreditlöftet.

Förutom de räntefria betalningsalternativen kan du också välja på längre betalningsalternativ upp till 72 månader med ränta. De ger dig fördelen av en lägre månadsbetalning.

I mitten av varje månad får du ett kontoutdrag där du enkelt ser din kontoställning och hur mycket du ska betala. Vill du betala mer än det lägsta beloppet, fyller du bara i detta på inbetalningskortet.

 

Vem får ansöka?

Human Finans förmedlar din ansökan till Svea Bank. Svea Bank prövar din ansökan och är enligt lag skyldiga att göra en noggrann och omsorgsfull kreditbedömning. I samband med ansökan görs därför en kreditupplysning på den sökande/medsökande baserad på dina/era uppgifter. Svea Bank har följande grundkrav för ansökan:

 • Fyllt 18 år
 • Deklarerad inkomst
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Mantalskriven i Sverige minst ett år
 • Svenskt personnummer

Medsökande

Vi vet att det inte är självklart att man uppfyller alla grundkrav. Det gäller inte minst kravet på inkomst. Svea Bank har därför gjort det möjligt för en nära anhörig till dig, som uppfyller grundkraven,  att vara medsökande. 

Så här använder du/betalar du med ditt Human Konto:

 • Fungerar enbart hos våra partners.
 • Utbetalning till våra partners görs antingen direkt i samband med ansökan alternativt senare (kreditlöfte) med betalningsuppdraget på vår hemsida.
 • Våra partners inom veterinär- och tandvård erbjuder dessutom möjligheten att betala i samband med besöket. Säg till i receptionen att du vill betala med ditt Human Konto.
 • Utbetalningen går direkt till våra partners, för att göra din betalning så enkel och snabb som möjligt. 
 • Du väljer din delbetalning antingen direkt i samband med ansökan via vår hemsida alternativt vid ditt besök hos en partner. Du kan välja på 1 månad (Faktura), 3, 6, 12 mån eller 24 mån utan ränta alternativt 36, 48, 60 eller 72 mån med ränta.
 • OBS! Delbetalningsalternativen 1 mån (Faktura), 3 och 24 månader utan ränta gäller inte hos alla våra partners.

Starta din ansökan

(Anslutna företag inom vård hälsa och utbildning)

Räkna på din delbetalning

Kreditbelopp: 500 - 100 000 kr varav max. 50 000 kr utan ränta
Återbetalningsperiod: 1,3, 6, 12 alt 24 mån utan ränta samt 36,48,60,72 mån med ränta
Räntevillkor: 11.90% gäller enbart för alternativen 36, 48, 60, 72 mån med ränta
Betalningsfrihet:  Inköpsmånaden vid räntefri delbetalning är betalningsfri 
Adm.avgift: 45-55 kr/månad
Uppläggningsavgift: Varierar mellan olika löptider och samarbeten. Framgår när du går vidare till ansökan.

Avgifter beräknat på kreditbeloppet 25 000 kr motsvarar en effektiv årsränta på f.n. 7,13% (12 mån). Ränta och avgifter beräknat på kreditbeloppet 50 000 kr motsvarar en effektiv årsränta på f.n. 15,12% (72 mån).