Press

Lånade till IVF-Behandling 

Som ofrivilligt barnlös är det lätt att bli uppgiven. Anna och Peter fick lån till IVF-behandlingen via Human Finans. 

Anna och Peter drömde om ett tredje barn. För att uppfylla den drömmen behövde de genomgå IVF behandlingar som kräver privat finansiering. Då de inte hann spara ihop pengarna på egen hand, fick de möjlighet att låna till behandlingen av Human Finans.

Efter att ha försökt bli gravida på egen hand utan att lyckas insåg Anna och Peter att de behövde hjälp. Efter utredning hos landstinget visade det sig att IVF- behandling var deras bästa alternativ. Det första försöket, som glädjande nog resulterade i graviditet och deras äldsta son för nio år sedan, bekostade landstinget. 

Lån efter en vecka

När de gärna ville att familjen skulle utökas med ytterligare ett barn, vände de sig till Linnékliniken. Denna gång fick de själva betala behandlingen eftersom landstingsstödet endast gällde ett barn.

-Vi vet att vi är lyckligt lottade. Vi har fått hjälp av våra föräldrar och vi har kunnat spara ihop pengarna själva. Det är lätt att bli uppgiven när man är i den här processen. med det finns hopp. Vi hoppas att andra kan bli peppade av detta, säger Anna.

När suget efter ett tredje barn dök upp vände de sig på nytt till Linnékliniken. Då de inte hunnit spara ihop den summa som behövdes, valde de att ansöka om ett lån som täckte kostnaderna hos Human Finans. Information om Human Finans hittade de på Linnéklinikens hemsida. 

-Vi ansökte direkt på nätet. Det behövdes inga personliga kontakter. Allt var väldigt enkelt. De gjorde en kredit-kontroll och på ungefär en vecka fanns pengarna på Linnékliniken, vilket innebar att vi kunde komma i gång med behandlingen på en gång, säger Peter. 

-Vi kan verkligen rekommendera andra att göra detsamma. Det är en bra möjlighet om man vill börja behandlingarna snabbt och kanske inte hunnit spara ihop pengarna, säger Anna. 

Denna gång blev de inte gravida på första försöket. Det behövdes tre försök innan Anna blev gravid och i slutet av sommaren föds parets tredje barn. 

Svenska Dagbladet 

Värt vartenda öre

Offentligt finansierad infertilitetsbehandling varierar från län till län. Dessutom är kötiderna långa. För de som vill ha flera behandlingar och slippa vänta finns privata alternativ. Som tur är kan man även vid privata behandlingar få hjälp med finansiering. 

Att olika län idag har olika möjligheter för barnlösa är väldigt märkligt. På vissa platser får man ingen behandling, på andra så många som tre. 

De flesta privata kliniker har idag paketpriser för flera behandlingar och de brukar ligga på mellan 45 000 och

60 000 kr. Om du har en säkerhet att låna mot, som hus eller bil, kan vanligtvis din egen bank ställa upp med ett lån åt dig. De flesta banker har även blankolån, vilket innebär lån utan krav på säkerhet. 

Annars finns låneinstitut som specialiserat sig på snabba och enkla krediter till bland annat sjukvård. Human Finans är ett sådant. 

- Våra krediter är utan säkerhet och går från 1000 kr till 100 000 kr. Vi har bland annat en kredit som heter Human Konto som löper på tolv månader, förklarar institutets grundare och VD Magnus Rowell.

- Våra lån är anpassade just till den här målgruppen, tillägger han. 

Det kan röra sig om en stor summa pengar, men tänk hur mycket glädje ett gott resultat kan innebära. 

Aftonbladet 

Provrörsgraviditeter för hundratals miljoner

Den som är ofrivilligt barnlös har rätt till hjälp att skaffa ett barn genom landstinget. Men kvinnor som är över 38 år, redan har lyckats få ett barn, vill slippa köa i månader eller vill fortsätta försöka efter de tre försök som ingår i sjukvårdsförmånen får vända sig till den privata marknaden. 

Där börjar en enkel IVF-behandling på omkring 25 000 kronor. För den som saknar sparkapital finns sedan drygt två år skräddarsydda lån från företaget Human Finans, som samarbetar med de flesta av landets privata kliniker. 

- Vi såg att det fanns ett behov av att finansiera vård. När det gäller IVF är det särskilt angeläget eftersom åldern spelar så stor roll. De kan inte vänta för länge, säger vd Magnus Rowell.

Företaget lånar ut upp till 100 000 kronor utan säkerhet för fertilitetsbehandling. Den effektiva räntan ligger mellan fem och knappt elva procent. Låntagarna blir allt fler. 

Sydsvenskan  

Barnlöshet - en miljonmarknad

Ofrivillig barnlöshet är ett ökande problem i västvärlden. Men för dagens barnlösa par finns gott om hjälp att få. Företagen bakom behandlingar och produkter för ökad fertilitet agerar på en växande marknad med stor utvecklingspotential. 

De långa köerna till landstingets fertilitetsbehandlingar, som dessutom inte är tillgängliga för de över 38 år, leder till att efterfrågan på privatfinansierade alternativ ökar stadigt.

Human Finans ger kredit till ofrivilligt barnlösa som behöver låna pengar för att ha råd med en fertilitetsbehandling. Ikanobanken är samarbetspartner och kreditgivare. Grundaren Magnus Rowell säger att antalet låntagare ökar hela tiden. 

- Vi har ett upplägg som är noga anpassat efter målgruppen. Ofta saknas tid till att jobba ihop pengar till en behandling. Väntar man för länge riskerar man att bli för gammal, säger han. 

www.e24.se/pengar24/din-ekonomi/artikel_31859.e24 

Svenska Dagbladet 

Räkna på din delbetalning

Ring oss nu på 08 560 201 15 så berättar vi mer.

Våra humana lån och krediter ger människor och djur bättre förutsättningar till en god livskvalitet.

KONTAKTA OSS