Åderbråck

Behandlingar av Åderbråck

Åderbråck är 3-4 mm vida, ligger precis under huden och syns när du står upp. Ofta ser man dem inte om man lägger sig ned och lyfter benet. Ibland kan man då känna som "diken" där åderbråcken går. Tyngdkänsla, spänning, värk, trötthet och klåda i benen är andra vanligt förekommande symptom - det finns dock många andra tillstånd som kan ge upphov till liknande besvär. 

Åderbråck är en vanlig åkomma

Åderbråck är mycker mer vanligt förekommande än många känner till. 30% av alla människor har åderbråck. Kvinnor och män drabbas lika ofta.

För att lättare kunna beskriva och förstå hur åderbråck påverkar oss har en allvarlighetsgradering skapats. Detta skedde vid ett konsensusmöte i USA 1995. Ett antal specialister från hela världen träffades då och kom överens om att dela in åderbråcken i sex allvarlighetsgrader;

De allra flesta människor (80-85%) hamnar i allvarlighetsgrad 1 och 2. Grad 1 och 2 anses vara medicinskt okomplicerade. De leder mycket sällan till ytterligare besvär.

Har du åderbråck med allvarlighetsgraden 3 - 6 skall du definitivt låta undersöka dig. Antingen hos din husläkare eller vänd dig direkt till någon av vår partners kliniker. Behandling av åderbråck inom grad 4 - 6 betalas alltid av samhället. I det fallet du själv måste betala för din behandling erbjuder Human Finans i samarbete med Venous Centre förmånliga och enkla betalningslösningar. 

Samarbete för förmånliga och enkla betalningslösningar

Behandlingar av åderbråck kan bli en kostsam utgift. Human Finans samarbetar med kliniker för att hjälpa till med förmånliga och enkla betalningslösningar. Tillsammans utarbetar vi den bästa betalningsformen, ett fast belopp varje månad med en längre eller kortare återbetalningstid. Du kan t.ex. ansöka om ett kostnadsfritt kreditlöfte och dela upp din betalning räntefritt i 6 eller 12 månader.

Välkommen till våra partners inom åderbråck!

  Venous Centre

  Venous Centre är Skandinaviens första och enda helspecialiserade klinik för behandling av åderbråck. Kliniken har för närvarande tre kliniker i Sverige.


  Specialistläkarhuset i Sundsvall

  Specialistläkarhuset i Sundsvall har som mål att tillhandahålla professionell, snabb sjukvård i södra norrland. De har ett brett vårdutbud med kompetens bland annat inom allmänmedicin, hud, kirurgi, ortopedi, plastikkirugi, reumatologi och öron, näsa & hals.


  Åderbråckakademin-Kirurgicentrum Öresund

  Åderbråckakademin Sverige är en ledande kärlkirurgisk specialistklinik i Skandinavien. De har ett unikt koncept och erbjuder ett brett spektrum av moderna behandlingar mot åderbråck. Åderbråcksakademin finns i Malmö, Stockholm och Linköping.Ring oss nu på 08 560 201 15 så berättar vi mer.

Våra humana lån och krediter ger människor och djur bättre förutsättningar till en god livskvalitet.

KONTAKTA OSS