IVF-behandlingar

Ofrivillig barnlöshet, IVF

WHO definierar ofrivillig barnlöshet som ett par som har försökt skaffa barn på naturlig väg i två år utan att lyckas. Vid vilken ålder ofrivillig barnlöshet uppkommer varierar. Vissa par kan uppleva det redan i 25-års åldern medan andra inte har några  problem att bli gravida upp till 40-års åldern. Det är ett vanligt problem och 10 till 15 % av alla par som försöker lyckas inte inom ett år. För par över 35 år torde siffran snarare vara 20-25 % och efter 40 års ålder kommer majoriteten inte att lyckas alls.

Rätt till behandling mot ofrivillig barnlöshet

De par som är ofrivilligt barnlösa har rätt till hjälp av sitt landsting. Hjälpen kan dock variera stort. Vissa landsting ger ingen behandling alls medan andra ger så många som tre. 

Privata alternativ för IVF

Det finns många skäl att välja en privat lösning. Är man över 38 år, redan har lyckats få ett barn, vill slippa köa i månader eller har förbrukat de tre försök som ingår i sjukvårdsförmånen, får man vända sig till den privata marknaden. De flesta privata kliniker har idag paketpriser för flera behandlingar och priset brukar ligga mellan 45 000 och 60 000 kr.

Samarbete för förmånliga och enkla betalningslösningar

Human Finans erbjuder lån och krediter upp till 100 000 kr utan att ställa säkerhet. Det är en förmånlig delbetalning där upp till 50 000 kr kan vara utan ränta. Tillsammans utarbetar vi den bästa återbetalningsformen, ett fast belopp varje månad med en längre eller kortare återbetalningstid.

Välkommen till våra partners inom IVF!

  C Medical Fertilitet

  Kliniken finns i Uppsala och Stockholm och riktar sig till hela den fertila gruppen, par såväl som ensamstående är välkomna. Kliniken erbjuder även möjligheten att frysa ägg samt spermier i fertilitetsbevarande syfte.


  Carl von Linnékliniken

  Carl von Linné Kliniken i Uppsala startade sin verksamhet 1990. Kliniken är specialiserad på utredning och behandling av ofrivillig barnlöshet. Provrörsbefruktning (IVF) är den vanligaste behandlingsformen. Cirka 4000 par har idag fått barn efter behandling vid kliniken.


  Livio Falun

  Kliniken startade 1989 med målsättningen att erbjuda IVF-behandlingar med bästa möjliga resultat och omvårdnad. Paren skulle få möjlighet att genomföra merparten av behandlingen på hemorten, så att behandlingen dels blev enklare och dels blev till så lågt pris som möjligt.


  Livio Gärdet

  Livio Gärdet har lång erfarenhet av fertilitetsutredningar och IVF och genomför ca 800 behandlingar av ofrivilligt barnlösa par per år, både privata patienter och patienter remitterade av landstinget.


  Livio Göteborg

  Livio Fertilitetscentrum Göteborg är en av Sveriges första privata kliniker för IVF, erbjuder mångårig erfarenhet och trygghet. Sedan starten 1987 har kliniken tillhört Europas ledande kliniker inom fertilitetsbehandlingar.


  Livio IVF-gruppen vid Sophiahemmet

  Kliniken på Sophiahemmet utför alla typer av behandlingar vid ofrivillig barnlöshet och har en lång erfarenhet av IVF och andra fertilitetsbehandlingar.


  Livio Kungsholmen

  Livio Kungsholmen är en del av Livio, Nordens största vårdgivare inom assisterad befruktning. Koncernen genomför ca 5 300 IVF-behandlingar per år med graviditetsresultat i absoluta toppklass.


  Livio Malmö

  Livio (tidigare IVF Sverige med IVF-klinikerna och Fertilitetscentrum) är den största aktören i Norden inom IVF och fertilitetsbehandlingar. Verksamheten sker i privat regi men man har även avtal med olika landsting.


  Livio Umeå

  Livio i Umeå utför mer än 500 IVF-behandlingar per år. Kliniken bedriver samtidigt som enda svenska privata klinik också en framgångsrik donationsverksamhet.


  Nordic IVF/ Stockholm IVF

  På Stockholm IVF finns en bred kompetens inom både kliniskt arbete såväl som modern forskning inom infertilitet, reproduktionsmedicin inklusive nya metoder såsom äggcellsfrysning och livmoderstransplantation.


  Nordic IVF Göteborg

  Nordic IVF i samarbete med Göteborgs Kvinnoklinik erbjuder ett komplett utbud av fertilitetsbehandlingar och kan även erbjuda frysning av obefruktade ägg.


  Nordic IVF Malmö

  Medarbetarna på kliniken har mångårig klinisk erfarenhet inom reproduktionsmedicin. Kliniken är helt ny med allra senaste teknik och kliniken erbjuder privat fertilitetsutredning, assisterad befruktning såsom ägglossningsstimulering, insemination, IVF, ICSI, PESA/TESA och även äggfrysning.


  Nordic IVF Stockholm

  Kliniken i Stockholm erbjuder utredning vid barnlöshet och ett komplett utbud av fertilitetsbehandlingar, både genom avtal med Stockholms Läns Landsting eller privatfinansierat.


Ring oss nu på 08 560 201 15 så berättar vi mer.

Våra humana lån och krediter ger människor och djur bättre förutsättningar till en god livskvalitet.

KONTAKTA OSS