Makeup, Frisör, Naglar, Stylist

Make Up-artist - ett mångsidigt yrke med stora möjligheter

Att arbeta med make up, styling och utseende öppnar ett stort fält av möjligheter. Det finns arbetsuppgifter inom film och TV med att sminka programledare och andra som ska synas. Det finns  uppgifter i skönhetssalonger, varuhus,  butiker, hotell och i modeindustrin. Vid nästan all modellfotografering behövs sminkning. Arbetet sker ofta på oregelbundna tider och kräver stor koncentrationsförmåga.    

Frisör - ett kreativt och spännande yrke

Du som vill bli frisör bör vara kreativ, ha god fysik och gilla att ta hand om människor. En frisör arbetar med olika hantverkstekniker som klippning, styling, färg mm. Frisörer måste också ha kunskap i kemi. Om har du anlag för allergier är frisöryrket mindre lämpligt eftersom du kommer i kontakt med många olika kemikalier, metaller och ofta har händerna i vatten. 

Stylist - ett utåtriktat yrke

Som stylist arbetar du med en kombination av mode, kläder, färg och form. Du kan välja att specialisera dig inom olika områden som mode, makeup eller kanske hår. 

Nagelterapeut - ett roligt och kreativt yrke med många karriäralternativ

Nagelbranschen är idag oerhört expansiv och spännande, nya produkter och märken kommer ut på marknaden kontinuerligt och tekniken vidareutvecklas ständigt. Detta gör att det förutom arbete som nagelterapeut även finns andra karriärvägar inom nagelbranschen som t.ex. säljare av nagelprodukter åt en leverantör, importör eller utbildare.

Sverige idag finns inga bestämmelser eller lagar som säger att man måste ha en viss typ av nagelutbildning för att kalla sig nagelterapeut, nagelspecialist, nagelskulptris, nageldesigner eller manikyrist. Dessa namn är ändå vedertagna begrepp i branschen.  

Samarbete för förmånliga och enkla betalningslösningar

Human Finans hjälper dig att finansiera din utbildning för att du ska kunna förverkliga din dröm att bli frisör, stylist, nagelterapeut eller make up-artist. Många kurser och utbildningar inom dessa områden är inte studiemedelsberättigade. I dessa fall erbjuder Human Finans hjälp med bra betalningslösningar. Tillsammans utarbetar vi den återbetalningsform, som passar dig bäst. Du kan t.ex. ansöka om ett kostnadsfritt kreditlöfte och dela upp din betalning i 6, 12 och ibland 24 månader utan ränta. Du kan också välja ett längre alternativ upp till 72 månader men då med ränta.

Human Finans samarbetar med flera utbildningsföretag som kan ge dig den nödvändiga grunden för att du ska kunna förverkliga din dröm om att bli frisör, stylist, nagelterapeut eller make up-artist. 

Välkommen till våra partners inom  Makeup, Frisör, Naglar och Stylist!

  ArtRactive Beauty School

  ArtRactive är inte bara en populär skönhetssalong, utan också ett utbilningscenter för elever som vill starta eget inom skönhetsbranchen.


  BC Academy

  BC Academy hittar du i centrala Göteborg. Skolan har samlat flera intensiva yrkesutbildningar under samma tak; Makeup artist utbildning, Fransstylist utbildning, Makeup kurser, Fransar & Bryn och Permanent Fransböjnings kurser.


  Beauty by Jowa

  Beauty by Jowa ger en internationellt godkänd utbildning i Luleå som utbildar dig till nagelterapeut och i att bygga hållbara naglar med Light Elegance gelé eller akryl.


  Björn Axén Academy

  Björn Axén Academy har utbildningar för dig som drömmer om att bli frisör eller makeup artist. Skolan har dessutom kortare kurser för dig som redan är frisör.


  F Nails Academy

  F Nails Academy i Karlstad erbjuder yrkesutbildningar, dekorationskurser mm. Utbildningarna är godkända av SEYF. Utbildningen till Diplomerad Nagelterapeut är t.ex. uppdelad i moduler för att du skall kunna praktisera mellan varje modul.


  I4Beauty

  I4Beauty i Skara ger utbildningar till Nagelterapeut och Fransstylist. Skolans utbildningar är godkända av SEYF.


  International Makeup Center

  International Make Up Center som ger utbildningar i Stockholm, Göteborg och Malmö är Europas ledande make up – skola. Verksamheten startades hösten 1990 i Stockholm för att utbilda professionella make up – artister.


  Lilly Nails i Landskrona

  Lilly Nails i Landskrona erbjuder en rad SEYF-godkända (Svenska Estetikers Yrkesförbund) nagelutbildningar för både amatörer och redan utbildade nagelterapeuter.


  Look by Linn i Luleå

  Look by Linn finns i 12 städer i Sverige, från Luleå i norr till Osby i söder. Look by Linn Sveriges Skönhetsskola har yrkesutbildningar i både Ögonfransförlängning, bryn, trådning och hårförlängning, har hittills utbildat ca 400 elever och är Sveriges största skönhetsskola med inriktning på fransförlängning.


  Make Up Institute

  Make Up Institute Stockholm är den internationella skolan för hår och makeupartist yrket. Skolan etablerades 1997 och är en av de ledande makeupskolorna i Europa.


  Makeup Academy

  Makeup Academy erbjuder intensivutbildningar i make-up inom mode,reklam och skönhet.


  Makeupstudion Education

  Makeupstudion är en av Sveriges ledande skolor med professionella makeupartist- och hårstylist-utbildningar förlagda till skolor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Borlänge.


  Mariart School of Makeup and Hair

  Mariart School of Makeup and Hair i Stockholm är en komplett utbildningsplattform för studier inom makeup och hårstylingarbete. Skolan etablerades 2002 och har sedan dess utbildat elever till kvalificerade makeupartister och hårstylister.


  Nail Shape by Sweden

  Nail Shape är en SANSA-godkänd skola, som ger dig en bred och säker grund att stå på i ditt nya yrke. Högkvalitativa produkter och bästa supporten före, under och efter utbildningen gör ditt arbete till en dröm!


  Nail Systems

  Nail Systems utbildar dig till diplomerad nagelterapeut eller vidareutbildar dig med NSI gel-och akrylsystem alt. annan specialkurs. Utbildningarna ges på flera alternativa utbildningsorter.


  Salong 37

  Salong 37 i Gävle utbildar dig till internationellt godkänd nagelterapeut. De arbetar med Young Nails produkter.


  Saris Nagelskola-Nail Care & Beauty

  Saris Nagelskola i Karlstad har olika utbildningar till nagelspecialist. Utbildningar i manikyr och pedikyr, lackning och akryl mm.


  Scandinavian Manicure-naglar.com

  Scandinavian Manicure är sedan 21 år tillbaka det marknadsledande företaget inom den professionella nagelbranschen och återförsäljare för Creative Nail Design och Backscratchers. De har utbildningar för såväl nybörjare som proffs.


  Svenska Frisörskolan i Stockholm

  Svenska Frisörskolan är en exklusiv privatskola som utbildar dig till en kreativ och konstnärlig frisör. Utbildningen är internationellt godkänd och leder till gesällprov. Skolan finns i Trollhättan,Stockholm och i Göteborg.


  Svenska Skönhetsskolan

  Skolan som finns i Borås och i Jönköping har flera upplägg för sina nagelutbildningar, kvällskurs eller dagkurs - även under helger.


  Svenska Stylistskolan

  Svenska Stylistskolan utbildar dig till bl.a Image-konsult. Utbildningen omfattar alla bitar inom styling-, foto- och floristdesign. Skolan finns i Trollhättan och Göteborg.


  Svenska Frisörskolan i Göteborg

  Läs din grundutbildning på två terminer på Svenska Frisörskolan i Göteborg! Alla huvudlärare på skolans frisörutbildning har gesällbrev, mästarbrev, pedagogisk utbildning från högskola och internationell lärarutbildning via Pivot Point.
  Svenska Frisörskolan är godkänd av Sveriges frisörföretagare och Handels.


  Svenska Frisörskolan i Trollhättan

  Svenska Frisörskolan är en exklusiv privatskola som utbildar dig till en kreativ och konstnärlig frisör. Utbildningen är internationellt godkänd och leder till gesällprov. Skolan finns i Trollhättan,Stockholm och i Göteborg.


Ring oss nu på 08 560 201 15 så berättar vi mer.

Våra humana lån och krediter ger människor och djur bättre förutsättningar till en god livskvalitet.

KONTAKTA OSS