Ögonoperationer

Att operera synfel

De olika typerna av synfel - närsynthet, långsynthet, astigmatism eller ålderssynthet - kan behandlas på olika sätt, beroende på vilken typ och vilken grad av synfel det handlar om. Det finns ett flertal olika behandlingsmetoder, såväl ögonlaser som linskirurgi. 

LASIK - ögonlaserbehandling inuti hornhinnan

LASIK (Laser ASsisted In situ Keratomileusis) är en behandlingsform som kombinerar kirurgi och ögonlaserbehandling.

Med hjälp av en så kallad mikrokeratom gör man ett mycket tunt "lock" på hornhinnan. Därefter laserbehandlar man snittytan och avslutar med att lägga tillbaka locket. 

LASEK/ELSA - ögonlaserbehandling på ytan av hornhinnan

LASEK (Laser Epithelial Keratomileusis) eller ELSA (Excimer Laser Subepithelial Ablation), som metoden även kallas, är en vidareutvecklad form av den traditionella ögonlaserbehandlingen PRK. Hornhinnans ytskikt (epitelet) luckras upp, tas bort och därefter görs laserbehandlingen under detta skikt. 

ICL- en extra plastlins inuti ögat

ICL (Implantable Intraocular Contact Lens) är en mikrokirurgisk behandling utan laser för korrigering av närsynthet, översynthet och astigmatism. Den fungerar även när en ögonlaserbehandling inte räcker till.

Behandlingen innebär att en extra, mycket tunn, plastlins placeras i ögat. ICL ger en permanent lösning men metoden är reversibel, d v s man kan byta linsen om det skulle behövas. 

RLE / CLE - en plastlins ersätter ögats lins

RLE (Refractive Lens Extraction) eller CLE (Clear Lens Extraction), som metoden också kallas, är ett kirurgiskt ingrepp där ögats lins tas bort och ersätts av en ny lins av plast. CLE/RLE görs när patienten blivit 45 - 50 år. 

Samarbete för förmånliga och enkla betalningslösningar

Vår partners är specialister på ögonoperationer/behandlingar. Human Finans är specialist på finansiering. En ögonoperation är bl.a. en investering i en ökad frihetskänsla, en möjlighet att att röra sig och göra saker utan att behöva tänka på glasögon eller den dagliga linsrutinen.  Kostnaden för operationen kan med fördel delas upp på för dig lämpliga månadsbetalningar. Vi hjälper dig att finna den bästa lösningen. Vårt erbjudande är tydligt och enkelt, så att du som kund kan känna dig trygg och säker. Du kan t.ex. ansöka om ett kostnadsfritt kreditlöfte och dela upp din betalning räntefritt i 6 eller 12 månader.

Välkommen till vår partner inom Ögonoperationer! 

    Aleris Specialistvård Ögon

    Specialistläkare, ögonsjuksköterskor och optiker undersöker dina ögon för synnedsättning, grå- och grön starr (Glaukom) och diabetes. Du kan även komma till kliniken vid blödning i ögat, akut bindhinneinflammation eller glaskroppsavlossning.


    Aleris Specialistvård Ögon

    Specialistläkare, ögonsjuksköterskor och optiker undersöker dina ögon för synnedsättning, grå- och grön starr (Glaukom) och diabetes. Du kan även komma till kliniken vid blödning i ögat, akut bindhinneinflammation eller glaskroppsavlossning.


Ring oss nu på 08 560 201 15 så berättar vi mer.

Våra humana lån och krediter ger människor och djur bättre förutsättningar till en god livskvalitet.

KONTAKTA OSS