Folkuniversitetet Region Väst

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Deras idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. 

Folkuniversitetet är ett studieförbund 

Verksamheten omfattar folkbildning och vuxenutbildning, skolor samt utbildning för organisationer och företag. Folkuniversitetet är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa,kommersiella och fackliga intressen. 

Med ett vetenskapligt förhållningssätt

Studieverksamheten har utvecklats i nära samarbete med universiteten. Kurser och utbildningar utgår från ett vetenskapligt förhållningssätt eller beprövad konstnärlig erfarenhet. Genom föreläsningar, seminarier, utställningar och debatter främjas intresset för och kunskaperna om forskningens resultat. 

Kunskap och skapande

Folkuniversitetet präglas av idén om att kunskap och skapande ger människor förutsättningar för ett rikare liv. Med ett stort utbud av kurser och studiecirklar vänder de sig till en bred allmänhet. Folkbildningstanken - alla människors livslånga rätt att fritt söka efter kunskap - genomsyrar vår pedagogik, organisation och våra värderingar. De erbjuder även utbildningar för organisationer och företag samt utbildningar för arbetsmarknadens behov.    

Välkommen till Folkuniversitetet!


www.folkuniversitetet.se/goteborg

Ring oss nu på 08 560 201 15 så berättar vi mer.

Våra humana lån och krediter ger människor och djur bättre förutsättningar till en god livskvalitet.

KONTAKTA OSS